House of Hungary
  • Produkter
    • Pick
    • Gyulai
    • Ungarsk paprikapulver
  • Nettbutikk
  • Oppskrifter
    • Gulasj
    • Torsk med sprøstekt kolbazs
    • Gulrotsuppe
    • Pizza Oslo-Budapest
    • Tomatsuppe med appelsin
    • Pai
  • Om oss
  • Kontakt

Gulasj


Til en stor gryte trenger du:

  • 1, 5 kg storfe, mørbrad eller hørygg i 2x2 cm terninger 
  • rikelig med smør/margarin til steking 
  • 4 stk løk, skåret i skiver 
  • 4 båter finhakket hvitløk 
  • ca 3 store ss Ungarsk paprikapulver 
  • 3 stk potet, i små terninger (om ønskelig)
  • 2 stk gulrøtter, i små terninger (om ønskelig)
  • 4 tomater, finhakket
  • 1/2 chilli, finhakket
  • ca 1,5 l kjøttbuljong eller kraft 
  • 1/2 - 1 ts hele karve frø 
  • 1/2 ts pepper
  • salt etter smak
Picture

Slik gjør du:
  • Fres løk i en kjele til løken er myk og blank. Rør inn paprikapulver til det har blandet seg godt. Hell deretter over ca 1 liter kjøttkraft. Tilsett deretter hvitløk, tomater, chilli og karve.
  • Varm margarin i en panne og brun kjøttet i flere omganger og bland kjøttet inn i gryta etter hvert som det blir ferdig. Kok gjerne ut stekepannen mellom hver steking og hell over i gryta.
  • Fyll etter med tilstrekkelig kjøttkraft slik at det er ca. 1 1/2 liter væske til sammen.  
  • La gryten småkoke i ca 4 timer under lokk, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
  • Ønsker du å lage en fyldig suppe kan du tilsette potet- og gulrotterninger den siste timen av koketiden.
Proudly powered by Weebly