House of Hungary
  • Produkter
    • Pick
    • Gyulai
    • Ungarsk paprikapulver
  • Nettbutikk
  • Oppskrifter
    • Gulasj
    • Torsk med sprøstekt kolbazs
    • Gulrotsuppe
    • Pizza Oslo-Budapest
    • Tomatsuppe med appelsin
    • Pai
  • Om oss
  • Kontakt

Gulrotsuppe

4 personer

Du trenger:
  • ca 600g gulrøtter, i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksbåter, finhakket
  • margarin eller olje til steking
  • ca 1 ss frisk ingefær, revet
  • 12 dl kyllingbuljong (eller annen buljong)
  • 2 dl crème fraîche
  • 5-10 dråper tabasco
  • litt salt
  • 1 Kolbasz, i terninger
Picture

Slik gjør du:
  • Fres gulrøtter, løk og hvitløk på middels varme til løken er blank og myk
  • Tilsett ingegær og la det surre litt til.
  • Tilsett buljong og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre.
  • Bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin for å lage en jevn suppe.
  • Tilsett crème fraîche og tabasco. Smak til med salt.
  • Sprøstek Kolbasz-terningene og topp hver porsjon med en raus skje.
  • Server med godt brød eller ostetortillas. (Ostetortilla lager du sånn: Legg 1 tortilla i en tørr stekepanne, topp med revet ost og legg en tortillalefse på toppen. Stek på middels varme til den underste lefsen begynner å få farge. Snu og stek på andre siden.)


     Denne suppen er inspirert av en oppskrift fra Trines Matblogg. 
Proudly powered by Weebly