House of Hungary
  • Produkter
    • Pick
    • Gyulai
    • Ungarsk paprikapulver
  • Nettbutikk
  • Oppskrifter
    • Gulasj
    • Torsk med sprøstekt kolbazs
    • Gulrotsuppe
    • Pizza Oslo-Budapest
    • Tomatsuppe med appelsin
    • Pai
  • Om oss
  • Kontakt

Gyulai - Verdens mest kjente Kolbasz 

Gyulai Kolbasz er oppkalt etter den ungarske byen Gyula, syd-øst i Ungarn, og produseres av Gyulahús, som er en av de eldste og mest tradisjonsrike bedriftene i Ungarn.

Gyulai kolbasz er laget av svinekjøtt, 'szalonna' (ungarsk baconfett), ulike krydder, og ekte ungarsk paprikapulver. Pølsene produserer fortsatt på tradisjonell måte ved røking over bøkeved og langtidstørking.

På verdensutstillingen i Brussel i 1935, ble Gyulai Kolbasz tildelt gulldiplom, og har også siden den gang mottatt mange utmerkelser.

Pølsene har PGI beskyttelse (beskyttet geografisk betegnelse) på samme måte som Parmaskinke fra Parma i Italia eller Seranoskinke fra Spania . 

Gyulai er for tiden ikke tilgjengelig i det norske markedet. 

Picture
Proudly powered by Weebly