Pick - verdenskjent for god smak
PICK Szeged ble grunnlagt av Márk
Pick i 1869 og har helt siden den gang hatt sin produksjon i byen Szeged, som
ligger i det fruktbare jordbruksområdet i sørøstlige Ungarn. Mest kjent er
Vintersalami som fortsatt lages i henhold til den opprinnelige oppskriften som
gjennom årene er holdt strengt hemmelig. De viktigste ingrediensene er
svinekjøtt av høyeste kvalitet og en rekke spennende krydder.
Salamien blir kaldrøykt over flammer fra en spesiell bøkesort som er tørket i mer enn to år. Pick Vintersalami når sin fullkommenhet gjennom en langsom modningsprosess hvor salamien lufttørkes i 100 dager, en prosess som kontinuerlig overvåkes av salamimesteren. Den karakteristiske smaken og utseendet kommer fra den spesielle hvite edelmuggen som takket være det unike mikroklimaet, utvikler seg på utsiden av salamien. Resultatet er et rent, svært velsmakende og meget holdbart kvalitetsprodukt, laget uten unødvendige tilsetningsstoffer. Pick produserer også tradisjonelle røkte og tørkede Paprika-Kolbasz. Den spesielle røde fargen og smaken kommer fra ekte ungarsk paprikakrydder. |