Ungarsk matkultur er basert på landets lokale råvarer.
Ungarerne elsker kjøttretter, ofte krydret med paprika som dyrkes i landet. Storfe- og svinekjøtt er det vanligste, men også fjærkre som kylling, and og gås er vanlige retter på det ungarske middagsbordet. Supper og stuinger basert på kjøtt og ulike grønnsaker er også svært vanlig, mest kjent er nok ungarsk gulasj.
Ungarn har en lang tradisjon for produksjon av tørket og røkte kjøttprodukter, for eksempel salami og ulike typer pølser. I tidligere tider skjedde dette hjemme på gårdene etter slakting. Fortsatt i dag fremstilles mange av disse produktene etter tradisjonsrike oppskrifter og delvis tradisjonelle produksjonsmetoder, men nå i moderne EU-godkjente fabrikker. Produksjonen tar vanligvis lang tid fordi produktene har en lang tørking- og modningstid. I gamle dager var tørking en måte å konservere kjøtt, slik at det kunne tåle lagring i lang tid. Våre ungarske delikatesser er nøye utvalgt og laget etter tradisjonelle oppskrifter. Den ungarske salamien og de tørkede, røkte pølsene er svært holdbare; dels ved røyking som gir en konserverende effekt, dels fordi de har meget lavt vanninnhold som oppnås gjennom lang tørketid. Ungarsk salami og pølser trenger ikke oppbevares i kjøletemperatur, men bør holdes kjølig, tørt og luftig. At smaken er utmerket er kanskje overflødig å nevne. |
Produsert med lidenskap og ekspertise - siden 1869
Verdenskjent og prisvinnende
|