House of Hungary
  • Produkter
    • Pick
    • Gyulai
    • Ungarsk paprikapulver
  • Nettbutikk
  • Oppskrifter
    • Gulasj
    • Torsk med sprøstekt kolbazs
    • Gulrotsuppe
    • Pizza Oslo-Budapest
    • Tomatsuppe med appelsin
    • Pai
  • Om oss
  • Kontakt

Tomatsuppe med appelsin og chili

4 personer

Du trenger:
  • 2 ss smør/margarin
  • 3 gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 1/2 chili
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 appelsiner, saften
  • 6 dl hønse- eller grønnsaksbuljong
  • litt sukker
  • salt, pepper
  • ca 100g Kolbasz (eller Vintersalami)
  • crème fraîche
Picture

Slik gjør du:
  • Hakk løk, chili og gulrøtter i små biter, og fres i litt smør/margarin. 
  • Tilsett tomater og buljong og la det koke i ca 15 min. 
  • Kjør suppen med en stavmikser så du får en jevn suppe
  • Tilsett saften av appelsinene og smak til med sukker, salt og pepper. 
  • Mens suppen får et lite oppkok skjærer du pølsen i biter og freser bitene i en panne. 
  • Hell opp suppen i dype tallerker, legg en skje crème fraîche i midten og strø sprøstekte pølsebiter over. Server med en gang, gjerne med godt brød.


Denne suppen er inspirert av en oppskrift fra Trines Matblogg. 
Proudly powered by Weebly